Planning permission granted for new Google headquarters at King's Cross (UK)

Google’s new headquarters at King’s Cross received planning permission last week with a unanimous vote from the London Borough of Camden.

Google’s new 1 million ft² (approx. 92,900 m²) headquarters in King’s Cross is composed of a campus within a building that engages with a new yet historical piece of London. The new building – sited on a 300 m tapering plot that rises to the north and is defined by King’s Boulevard – runs near parallel to the railway cutting, connecting Granary Square to the north with Battle Bridge Place to the south.

Google’s new headquarters will sit upon a retail plinth punctuated by three generous light-filled volumes that serve up and into a looped three-dimensional promenade that wraps its way along, around, through and up the building’s 6-10 office floors, connecting all major interior and exterior spaces and encouraging chance encounters. Within the city, the importance of this promenade is clearly expressed in the building's volumes, articulating a conversation between the world within and the city beyond.

Source: AHMM

Related News